Grains - Getreide

Version vom 14. April 2024, 11:09 Uhr von Glanz (Diskussion | Beiträge) (Die Seite wurde neu angelegt: „{{:MOOCit - Oben}} {| align=center {{:D-Tab}} '''Grains - Getreide''' {{o}} Wheat - Weizen {{o}} Rice - Reis {{o}} Corn - Mais {{o}} Oats - Hafer {{o}} Barley - Gerste {{o}} Rye - Roggen {{o}} Millet - Hirse |} {{:BRK}} = Grains - Getreide = Grains, or cereals, are grasses that are cultivated for the edible components of their fruit seeds. These seeds, also called kernels, are a staple food around the world and provide mo…“)
(Unterschied) ← Nächstältere Version | Aktuelle Version (Unterschied) | Nächstjüngere Version → (Unterschied)



Grains - Getreide



Grains - Getreide

Grains, or cereals, are grasses that are cultivated for the edible components of their fruit seeds. These seeds, also called kernels, are a staple food around the world and provide more food energy globally than any other type of crop. Grains are commonly divided into two subgroups: whole grains and refined grains.

Whole grains contain the entire kernel, which includes the bran, germ, and endosperm. Refined grains have been milled, a process that removes the bran and germ. This gives them a finer texture and extends their shelf life, but it also removes dietary fiber, iron, and many B vitamins.


Common Types of Grains

  1. Wheat - One of the most consumed grains globally, used in bread, pasta, and more.
  2. Rice - A staple in many Asian countries, available in varieties like white, brown, and basmati.
  3. Corn - Often eaten as a vegetable but technically a grain, used in foods like tortillas and popcorn.
  4. Oats - Commonly eaten as oatmeal, they are praised for their health benefits.
  5. Barley - Used in soups, beverages, and for making malt.
  6. Rye - Mainly used for bread and alcoholic drinks.
  7. Millet - Popular in traditional dishes across Africa and Asia.


Vokabel-Quiz: Teste Dein Wissen

Leicht

Welches Getreide ist besonders für Brot und Pasta bekannt? (Weizen) (!Reis) (!Hafer) (!Gerste)

Was ist die Hauptzutat von Popcorn? (Mais) (!Weizen) (!Hafer) (!Roggen)

Welches Getreide wird oft als Haferbrei gegessen? (Hafer) (!Gerste) (!Weizen) (!Mais)

Welches Getreide ist bekannt für seine Nutzung in Suppen? (Gerste) (!Mais) (!Weizen) (!Roggen)

Welches Getreide wird in vielen asiatischen Ländern als Grundnahrungsmittel verwendet? (Reis) (!Weizen) (!Mais) (!Hafer)

Welches Getreide wird oft zur Herstellung von Malz verwendet? (Gerste) (!Reis) (!Mais) (!Hafer)



Standard

Which grain is a staple in many African and Asian dishes? (Millet) (!Corn) (!Rye) (!Barley)

Welches Getreide wird oft in alkoholischen Getränken verwendet? (Roggen) (!Weizen) (!Hafer) (!Mais)

Which grain is often used in brewing beer? (Barley) (!Wheat) (!Oats) (!Rice)

Was wird häufig als Gemüse gegessen, ist aber technisch gesehen ein Getreide? (Mais) (!Gerste) (!Reis) (!Weizen)

Which grain is commonly eaten as oatmeal? (Oats) (!Rice) (!Corn) (!Wheat)

Welches Getreide ist in Sorten wie weiß, braun und Basmati erhältlich? (Reis) (!Weizen) (!Hafer) (!Gerste)



Schwer

What grain is primarily used for bread and brewing? (Rye) (!Corn) (!Millet) (!Oats)

Which grain has been milled to remove the bran and germ? (Refined grains) (!Whole grains) (!Corn) (!Barley)

What component of grain is removed during the refining process? (Bran and germ) (!Endosperm) (!Kernel) (!Husk)

Which grain is considered highly nutritious and beneficial for health? (Oats) (!Wheat) (!Corn) (!Rice)

What is the main characteristic of whole grains? (They contain the entire kernel) (!They are milled) (!They have added sugar) (!They are husked)

What is the primary use of millet in traditional cuisine? (It is used in traditional dishes) (!It is used as a sweetener) (!It is used for brewing) (!It is used as animal feed)




Memory

Leicht

Weizen wheat
Reis rice
Mais corn



Standard

Hafer oats
Gerste barley
Roggen rye
Hirse millet
Vollkorn whole grain



Schwer

Endosperm endosperm
Kleie bran
Keimling germ
Fein gemahlenes Getreide refined grain
Schalenfrucht kernel
Schale husk
Vollkornprodukt whole grain product




Kreuzworträtsel

weizen Was ist eine gängige Zutat für Brot und Pasta?
mais Was ist die Hauptzutat von Popcorn?
hafer Welches Getreide wird oft als Haferbrei gegessen?
gerste Welches Getreide wird oft zur Herstellung von Malz verwendet?
reis Welches Getreide ist in vielen asiatischen Ländern als Grundnahrungsmittel verwendet?
roggen Welches Getreide wird oft in alkoholischen Getränken verwendet?
hirse Welches Getreide ist ein Grundnahrungsmittel in vielen afrikanischen und asiatischen Gerichten?




LearningApps


Lückentext

Vervollständige den Text.

Grains, or cereals, are

that are cultivated for the edible components of their fruit seeds. These seeds are a staple food around the world and provide more food energy globally than any other type of crop. Grains can be divided into

and

. Whole grains contain the entire kernel, while refined grains have been milled to remove the

.



Links


Teilen - Diskussion - Bewerten





Schulfach+





aiMOOCs



aiMOOC Projekte














Text bearbeiten Bild einfügen Video einbetten Interaktive Aufgaben erstellen

Teilen Facebook Twitter Google Mail an MOOCit Missbrauch melden Zertifikat beantragen

0.00
(0 Stimmen)